Vlakem Českou Kanadou 2020

Pára3

Obdivujte s námi um našich předků, kteří vybudovali jedinečnou úzkorozchodnou železnici. Šikovní železničáři vám ukáží, jak se o ni starají a zkušené ruce strojvedoucích vás vyvezou na celodenní výlet.


VÝLETY:

Městem nad Vajgarem

V 8:45 setkání účastníků na úzkokolejném nádraží v Nové Bystřici (nebo v dalších nástupních místech - Albeř, Hůrky, Senotín, Kaproun, Kunžak -Lomy). Přivítání průvodcem a odjezd vlakem do Jindřichova Hradce.

Po příjezdu prohlídka nádraží, zázemí nádraží a depa v Jindřichově Hradci. Pak se vydáte do centra města na prohlídku fontány, připomenete si leteckou bitvu druhé světové války a zastavíte se v kostele sv. Jana Křtitele, kde uvidíte nástěnné malby, nad jejichž významem si dodnes lámou učenci hlavy.

V odpoledních hodinách překročíte 15. poledník, navštívíte Krýzovy jesličky, Křižíkovu elektrárnu a samozřejmě nevynecháte ani třetí největší památkový objekt v ČR - hrad a zámek.

Před 17:00 hodinou se vrátíte na nádraží v Jindřichově Hradci, kde na vás bude čekat vlak, kterým se plni dojmů a zážitků vrátíte do Nové Bystřice.

Délka trasy: cca 71 km, z toho pěšky cca 5 km. Základní cena 590,- Kč, děti od 2 do 15 let a senioři nad 65 let 530,-Kč.


Srdcem České Kanady

V 9:00 hodin setkání účastníků na úzkokolejném nádraží v Jindřichově Hradci (nebo na zastávkách - Jindřiš, Blažejov, Maly Ratmírov, Střížovice, Kunžak - Lomy). Přivítání průvodcem a odjezd vlakem do Nové Bystřice. 

Po příjezdu prohlídka nádraží a depa v Nové Bystřici, občerstvení v nádražním bufetu. Po 12. hodině odjezd autobusem na focení parního vlaku, přejezd na prohlídku bývalého paulánského kláštera. Dále se pak můžete těšit na prohlídku udržovaných pevností a odtud přejezd  autobusem k nejsevernějšímu bodu Rakouska, kde uvidíte torzo zaniklé vesnice Nové Mlýny i železné opony. 

Před 17:00 hodinou návrat na nádraží v Nové Bystřici a odjezd zpět do Jindřichova Hradce.

Dělka trasy: cca 95 kam, z toho pěšky cca 5 km. Základní cena 590,- Kč, děto od 2 do 15 let a senioři nad 65 let 530,-Kč.


Výlety se pořádají od 27. 6. do 30.8. ve středu, pátek, sobotu a neděli. Lze je zakoupit na nádraží JHMD v J. Hradci, N. Bystřici, informačním centru v N. Bystřici, a to nejpozději do 14:00 hodin dne předcházejícího konání výletu.

Kontakt pro celodenní výlety: +420 777 816 600, email: zabka.ca@seznam.cz